26 Temmuz 2011 Salı

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir


Sazan balığı çok lezzetli bir balıktır, ülkemizde aynalı sazan, Beyşehir gölünde bulunan normal sazanlar vardır.Bana kalırsanız, normal sazan yani Beyşehir sazanı başka bir lezzete sahip.

Bu balığı mangalda, tavada ve haşlamasını yapabilirsiniz.
Balığı ızgarada yaparken sırtından ikiye ayırın.Pullarını soymayın pul kısmını deyilde et kısmını kora yani mangala koyun.Normal olarak pişmesini bekleyin mangala koymadan önce tuzunuda atın.Balık piştikten sonra yanlışlıkla parmaklarınızı yemeyin aman.Tava olayına gelince, tavada pişirmek için, balığı parçalayın pullarını ayırın ve normal yağda kızartın.Haşlamayı zaten normal yemek yapar gibi yapabilirsiniz.Ha birde şu var balık limonsuz yenmez biliyorsunuz ;)

0 yorum:

Yorum Gönder