26 Temmuz 2011 Salı

Gül Reçeli Nasıl Yapılır


Malzemeler:
200 gr.
5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı:
Yaprakları yıkayın - Bir tencereye yaprakları koyun üzerlerine şeker ilave edin.
Gül yapraklarını 1 gece tencerede kapağı kapalı olarak bekletin. Sabah tenceredeki şekerin çoğu erimiş, yapraklar sulanmış olacak. Tencereyi ocağa alın 2 su bardağı suyu ekleyin içindeki şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.
Reçelin altı kaynayınca kısık ateşe alın, arada sırada karıştırarak on dakika kadar daha pişirin suyu koyulaşmaya başlayınca içine yarım limon suyunu sıkın.
Gül yaprakları şeffaflaşıp, reçel kıvamı istediğiniz koyuluğa gelince ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara doldurun ağzını sıkıca kapatın ve serin yerde saklayın. AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder