26 Temmuz 2011 Salı

Portakal Reçeli Nasıl Yapılır


Malzemeler:
  • 1kg Portakal

  • 1.250 gr Şeker

  • 1 adet Limon


  • Yapılışı:
    Portakallarımızı kabuklarını çizip yarım saat suda bekletiyoruz. Böylelikle portakal kabuğunun acı tadını büyük ölçüde almış oluyoruz. Portakallarımızı kabuğuyla doğradıktan sonra, portakalları 250gr şekerle karıştırıp sulanması için yarım saat bekletelim. Yarım saat geçtikten sonra portakallarımızı tencereye koyup
    şekeri ilave edip kapalı bir tencerede kaynatalım bir saat kadar. Önemli bir unsur aradabir kapağı açıp kaşık yardımı ile biriken köpükleri alacağız. Reçelimizi kaynattıktan sonra kapağı kapalı bir şekilde bir gün bekletelim.

    Bu işlemden sonra reçeli tekrar bir daha kaynatalım.Artık stok şeklini kendiniz belirliyebilirsiniz.

    0 yorum:

    Yorum Gönder